Dolandırıcıların Pes Dedirten Sınavsız Ehliyet Oyunu

AnasayfaGündem

Dolandırıcıların Pes Dedirten Sınavsız Ehliyet Oyunu

Dolandırıcıların son hilesi: 'Sınavsız Ehliyet' vaadiyle tuzağa düşürüyorlar! Ehliyet almak isteyenleri hedef alan bu oyunun sonuçlarına hazır olun. Detaylar için takipte kalın!

Paylaş

Dolandırıcılar, son dönemde farklı yöntemler geliştirerek ehliyet almak isteyenleri hedef alıyor. Sosyal medya üzerinden ‘Sınavsız Ehliyet’ paylaşımlarıyla tuzağa düşüren dolandırıcılar, önce para talep ediyor ardından ise ‘E-devletinize düşecek, kapınıza belge gelecek’ vaadiyle kayıplara karışıyor.

İnternet üzerinden dolandırıcılık faaliyetlerinin artmasıyla birlikte, ehliyet almak isteyenler de dolandırıcıların hedefinde. Sosyal medya platformlarında ‘sınavsız ehliyet’ vaadiyle yapılan paylaşımlar ve sahte videolarla insanları kandıran dolandırıcılar, para karşılığında vatandaşları mağdur ediyor.

Orta Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkan Vekili Ramazan Ceylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşları uyararak, sınavsız ehliyet almanın mümkün olmadığını ve bu tür vaatlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. E-devlet üzerinden ehliyet alınabileceği yönünde yapılan sahte vaatlerin de dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı.

Ceylan, eğitimsiz bir şekilde ehliyet almanın trafik kazalarına sebep olabileceğini ve güvenli bir sürücü olmak için sürücü kurslarına kayıt olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sahte görüntülerle vatandaşları kandıran dolandırıcıların, bu tür yöntemlerle sürücü adaylarını mağdur ettiğini ifade etti.