DOKAP’tan Giresun’daki 9 Projeye 50 Milyon TL Destek

AnasayfaEkonomi

DOKAP’tan Giresun’daki 9 Projeye 50 Milyon TL Destek

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) desteğiyle Giresun'da hayata geçirilecek 9 proje, tarım, turizm ve hayvancılık alanlarına can verecek.

Paylaş

Giresun’da tarım, turizm ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle toplamda 50 milyon TL değerinde 9 proje için protokol imza töreni düzenlendi. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen törene Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Dereli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu, Görele Kaymakamı Hamit Genç, DOKAP İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Giresunumuzun kalkınması için büyük önem taşıyan 50 milyon TL değerinde toplam 9 adet projenin kamu kurum ve kuruluş ortaklıklarıyla imzalanması vesilesiyle bir aradayız. Bu vesileyle, memleketimize hayırlı olmasını diliyor, projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini temenni ediyorum” dedi.

2024 yılında uygulanacak olan projeler arasında Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Giresun İl Özel İdaresi, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dereli ve Görele Kaymakamlıkları tarafından sunulan 9 farklı proje bulunuyor. İmza töreninin ardından proje paydaşları arasında protokoller imzalandı.