Doğum Oranları Düştü, Bakanlık Harekete Geçti

AnasayfaGündem

Doğum Oranları Düştü, Bakanlık Harekete Geçti

Paylaş

Yeni Çalışma Modelleri Geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranlarının düşmesine yönelik yeni stratejiler geliştirdiklerini açıkladı. Özellikle kadınların iş ve ev hayatı arasında tercih yapmak zorunda kalmamalarını sağlamak için esnek ve uzaktan çalışma modelleri üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Küresel Bir Sorun

Göktaş, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Doğum oranlarının düşüşünün sadece Türkiye’ye özgü olmadığını vurgulayan Bakan, Avrupa ve Asya’da da benzer nüfus kaygılarının yaşandığını söyledi. “Dünyadaki örnekleri inceliyor ve gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz” dedi.

Aile Eylem Planı ve Pilot Çalışmalar

15 Mayıs’ta kamuoyuna açıklanan Aile Eylem Planı’nda doğum oranlarını artırmaya yönelik önemli bir bölüm olduğunu ifade eden Göktaş, doğurganlık oranının en düşük olduğu üç ilde pilot çalışmalar başlatacaklarını duyurdu.

Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar

Bakan Göktaş, uluslararası şirketlerde kadınların önemli pozisyonlarda yer aldığını belirterek, bu örneklerin incelendiğini ve Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. “Yeni modellerle kadınların iş ve ev hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.