Diyaliz Merkezinde Skandal! Diyaliz Sonrası 33 Hasta Fenalaştı!

AnasayfaGündem

Diyaliz Merkezinde Skandal! Diyaliz Sonrası 33 Hasta Fenalaştı!

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz sonrası fenalaşan 33 hastadan 18'i ağır durumda, 14'ü entübe edildi. Tedavi çevredeki il ve ilçelerde sürüyor.

Paylaş

Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz tedavisi gören hastalardan 33’ü fenalaşarak tedavi için çevredeki il ve ilçelere sevk edildi.

Ağır Durumdaki Hastalar

Diyaliz sonrası baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı gibi şikayetlerle hastaneye başvuran 33 hastadan 18’inin durumu ağırlaştı. Bu hastalardan 14’ü entübe edildi. Fenalaşan hastalar ambulanslarla Burdur, Bucak, Isparta, Afyonkarahisar ve Antalya’daki hastanelere sevk edildi.

Diyaliz Merkezi Kapatıldı

Yaşanan krizin ardından Burdur Devlet Hastanesi’nin diyaliz merkezi kapatıldı. Burdur Valiliği, merkezin kapatıldığını ve olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Yetkililer, çevre illerden ambulans talep ederek tüm diyaliz hastalarını hastanelere ulaştırdı.

Sağlık Bakanlığı’ndan Talimat

Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile Burdur Devlet Hastanesi’nde gün içinde diyalize giren tüm hastalar tedbir amaçlı hastanelere gönderildi. Dün 31 olarak açıklanan hasta sayısının 33’e yükseldiği öğrenildi.

Tedavi Süreci

Hastalar, Burdur, Bucak, Isparta, Afyonkarahisar ve Antalya’daki hastaneler ile özel diyaliz merkezlerinde tedavi ediliyor. Ağır durumdaki hastaların tedavisi sürerken, durumları yakından takip ediliyor.