Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığına Salih Tanrıkulu Atandı

AnasayfaGündem

Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığına Salih Tanrıkulu Atandı

Paylaş

Devlet Denetleme Kurulu’nda Görev Değişimi

Devlet Denetleme Kurulu’nda (DDK) önemli bir görev değişikliği yaşandı. Başkan Yunus Arıncı görevden alınarak yerine Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Salih Tanrıkulu atandı. Bu atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de Yayımlanan Karar

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığına yapılan atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri ile 5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 10’uncu maddesi gereğince gerçekleştirildi. Yunus Arıncı’nın görevden alınmasıyla boşalan başkanlık koltuğuna Salih Tanrıkulu getirildi.

Salih Tanrıkulu’nun Mesleki Kariyeri

1974 yılında Ankara’da doğan Salih Tanrıkulu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Ardından ABD’de Illinois Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. 1997 yılında Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak kariyerine başlayan Tanrıkulu, Maliye Bakanlığı bünyesinde çeşitli önemli görevlerde bulundu.

Uluslararası Temsil ve Görevler

Tanrıkulu, OECD ve AB Fiscalis çalışma gruplarında Türkiye’yi temsil etti. 2013-2015 yılları arasında Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Maliye Müşaviri ve NATO Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı DDK Üyeliğine atanan Tanrıkulu, 2017’den 2023’e kadar Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Son Görevler ve Atama

Kasım 2023’ten bu yana DDK Başkan Vekili olarak görev yapan Salih Tanrıkulu, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Tanrıkulu’nun yeni görevi, Devlet Denetleme Kurulu’nun çalışmalarını daha da ileriye taşıyacak.