6 Şubat Depremini Bilen Uzmandan Doğu Karadeniz İçin Korkutan Uyarı!

AnasayfaGündem

6 Şubat Depremini Bilen Uzmandan Doğu Karadeniz İçin Korkutan Uyarı!

6 Şubat depremlerini önceden tahmin eden Frank Hoogerbeets, Türkiye için yeni bir deprem haritası paylaştı. Adana, Hatay ve Karadeniz kritik bölgeler arasında.

Paylaş

6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş depremlerini önceden tahmin eden ve “deprem kahini” olarak tanınan Frank Hoogerbeets, Türkiye için yeni bir deprem uyarısı yayınladı. SSGEOS adlı şirketinin resmi X hesabından paylaşılan haritada, Adana, Hatay, Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri kırmızı daire içine alınarak işaretlendi.

Afrika’dan Türkiye’ye Uzanan Fay Hattı

Paylaşılan haritada, Afrika bölgesinden başlayıp Arap Yarımadası üzerinden Türkiye’ye uzanan bir fay hattı görülüyor. Bu fay hattının geçtiği bölgelerdeki deprem riskinin arttığı belirtiliyor.

SSGEOS, haritadaki işaretli bölgelerin yaklaşık değerler olduğunu ve kesin bir deprem tahmini yapmadığını belirtse de, bu açıklama sosyal medyada soru işaretleri ve korku dolu yorumlara neden oldu.

Mart Ayı İçin de Uyarıda Bulunmuştu

Frank Hoogerbeets, 6 Şubat depremlerinden sonra aynı yılın Mart ayı için de uyarıda bulunmuş ve büyük bir deprem olabileceğini söylemişti. Bu tahmin gerçekleşmese de, uzmanların deprem riski konusundaki uyarıları devam ediyor.