Deepfake yöntemiyle 25 milyon dolarlık vurgun yaptılar

AnasayfaDünya

Deepfake yöntemiyle 25 milyon dolarlık vurgun yaptılar

Paylaş

Hong Kong’da bir finans çalışanı, deepfake teknoloji kullanılarak yönetici kılığına giren dolandırıcılar tarafından kandırıldı. Çalışan, yaklaşık 25.6 milyon dolarlık bir havale gerçekleştirdi. Aldatmacası, video konferanstaki tüm katılımcıların sahte deepfake görüntüler olduğu ortaya çıkınca anlaşıldı.

Finans çalışanı, online bir video konferansa katılmaya davet edildi. Toplantıdaki tüm katılımcılar, deepfake teknoloji kullanılarak gerçek kişilerin taklitleriydi. Sahte görüntüler ve sesler, çalışanın tanıdığı kişiler gibi görünmesini ve ses çıkarmasını sağladı.

Şirket yönetiminden mesaj geldiğini sandı

Çalışan, şirketin İngiltere merkezli finans direktöründen geldiği iddia edilen bir mesajla kandırıldı. Mesajda, gizli bir işlemin gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyordu.

Çalışan, video konferansındaki sahte kişilere güvenerek 200 milyon Hong Kong doları (yaklaşık 25.6 milyon dolar) havale etti.

Havale işleminden sonra şüphelenmeye başladı ve gerçek finans direktörüyle iletişime geçti. Gerçek finans direktörünün haberi olmadığı ortaya çıktı.

Yapılan araştırmada, video konferanstaki tüm katılımcıların deepfake görüntüler olduğu belirlendi.