Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sokak Köpekleri İçin Acil Talimat

AnasayfaGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sokak Köpekleri İçin Acil Talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak köpekleri sorununu çözmek için acil talimat verdi. Uyutma konusunda temkinli olan Erdoğan, yerel yönetimlerin ve barınakların rolünün önemine vurgu yaptı.

Paylaş

 

Bir süredir Türkiye’nin önemli tartışma konuları arasında yer alan sokak köpekleri sorunu için AK Parti harekete geçti. AK Parti’nin son MYK toplantısında sokak köpekleri konusu ele alındı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda acil talimat verdi.

Erdoğan: “Bu İşi Bir An Önce Neticelendirin”

Toplantıda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarına ilişkin güncel verileri paylaştı. AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler ise yapılan çalışmalarda gelinen son noktayı anlattı. Erdoğan’ın, sokak köpeklerinin uyutulmasına temkinli yaklaştığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı, “Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun” dedi.

Kapsam Genişletilecek

Güler, 5199 sayılı kanunda sokak köpeklerinin uyutulmasının zaten mevcut olduğunu ancak kamu güvenliği açısından kapsamın genişletileceğini belirtti. Erdoğan, yerel yönetimlerin rolü ve barınakların niteliğinin artırılmasının önemine dikkat çekti. Sokak köpeklerinin sadece barınaklara alınarak sorunun çözülemeyeceği, barınaklardaki şartların iyileştirilmesinin de önemli olduğu vurgulandı.

Yeni Düzenleme Yolda

Toplantıda, teklifin Meclis kapanmadan Meclis Başkanlığına sunulacağı ifade edildi. Erdoğan, sokak köpekleri sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını ve çalışmanın hızlı bir şekilde tamamlanmasını istedi.