Çiftçilere müjde: Yüzde 50 hibeli destek başvuruları başladı!

AnasayfaGündem

Çiftçilere müjde: Yüzde 50 hibeli destek başvuruları başladı!

Paylaş

Türkiye’deki çiftçilere nefes aldıracak bir haber var! Artan maliyetlerle mücadele eden çiftçilere, Tarım Kredi kooperatifi tarafından yüzde 50 hibeli destek başlatıldı. Başvurular için geri sayım başladı. İşte detaylar ve başvuru süreci…

Çiftçiler, Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında sunulan hibe tohum desteğinden faydalanmak için 11 Mart tarihine kadar il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabilecekler.

Destek ve indirimler

Tarım Kredi kooperatifinde, çiftçilere yönelik bir dizi destek ve indirim de sağlanacak. Bu kapsamda, mazot, zirai ilaç ve tohumda hasat sonu vadeli satışlarda vade farkı uygulanmayacak.

Yem ve gübrede indirimler

Karma hayvan yemlerinde ton başına yüzde 5’e varan indirim yapılacak ve fiyatlar kampanya süresince sabitlenecek. Kimyevi gübrelerde de ton başına yüzde 5’e varan indirim uygulanacak ve fiyatlar kampanya dönemi boyunca sabitlenecek.

Kampanya süresince piyasada daha düşük fiyatlar oluşması durumunda, fiyatlar çiftçilerin lehine yeniden düzenlenecek ve çiftçilere daha fazla destek sağlanacak. Tarım sektöründe çiftçilerin karşılaştığı zorluklara çözüm getiren bu destekler, üretimin artmasına ve sektörün güçlenmesine katkı sağlayacak. Çiftçilerin, desteklerden en iyi şekilde faydalanması için başvuru sürecini takip etmeleri önem taşıyor.