Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret Denetimi Tamamlandı

AnasayfaGündem

Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret Denetimi Tamamlandı

Çarşamba'da tescillenen Çarşamba Pidesi için coğrafi işaret denetimi tamamlandı! Yörenin lezzeti olan bu eşsiz pide, yöresel üreticilerin özenle hazırladığı doğal malzemelerle sofralara taşınıyor. Çarşamba Ticaret Borsası'nın öncülüğünde gerçekleştirilen denetimler, geleneksel lezzetin kalitesini ve güvenilirliğini koruyor.

Paylaş

Çarşamba Ticaret Borsası tarafından tescillenen ve 2024 yılı coğrafi işaret denetimi tamamlanan Çarşamba Pidesi için önemli bir adım atıldı.

Denetim sürecinde, coğrafi işaretli Çarşamba Pidesi üreticileri yerinde ziyaret edilerek, üreticilere coğrafi işaretin önemi ve kapsamı anlatıldı. İşletmelerin şartnameye uygunluğu incelendi.

Denetimde; Çarşamba Ticaret Borsası Tescil Takip Memuru Oğuzhan Kılınç, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisi Müdürü Reyhan Arslan, Çarşambalılar Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş, Genel Sekreter Serpil Yılmaz, Çarşamba Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İbrahim Fethi Sel, Çarşamba Belediyesi görevlisi Onur Öztürk ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Uğur Gencer ile Veteriner Hekim Ali Kemal Altuntaş katıldı.

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, denetimlerin usulüne uygun yapıldığını vurgulayarak, Çarşamba Pidesi’nin tarihi bir lezzet olduğunu ve bu yöresel ürüne sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Çarşamba’da Coğrafi İşaretli Çarşamba Pidesi üretimi yapan 6 firma, denetimler sonucunda ürünlerinin usullere uygun olduğunu kanıtladı. Pideler, denetimdeki yetkililer tarafından tadıldı.