CANiK Türkiye’nin En Büyük Sanayi Kuruluşları Arasında

AnasayfaGündem

CANiK Türkiye’nin En Büyük Sanayi Kuruluşları Arasında

CANiK, ihracat ve stratejik yatırımlarla İSO 500 listesinde 320 basamak birden yükseldi.

Paylaş

CANiK markasının da içinde bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS), son dönemde yaptığı ihracat, katma değerli üretim ve stratejik yatırımlarla büyük bir başarıya imza attı. İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2023 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 320 basamak birden ilerleyerek listeye girdi.

Savunma Sanayisinde Öne Çıkıyor Samsun Yurt Savunma, grup şirketleri arasındaki sinerjiden güç alarak, Türkiye’nin sanayi sektöründeki en büyük şirketlerin performansını değerlendiren bu listede önemli bir yer edindi. Üretimden satışlar dikkate alınarak hazırlanan listede bu yıl 9 savunma ve havacılık şirketi yer aldı ve SYS, özel sektörden silah üreticisi olarak ilk 500’e giren tek şirket olma özelliği taşıdı.

Katma Değerli Üretim ve İhracat SYS’nin elde ettiği bu başarı, son yıllarda ihracat, katma değerli üretim ve stratejik yatırım kararlarıyla mümkün oldu. Güncel global ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilen geniş ürün yelpazesi sayesinde ihracat performansını sürekli artıran şirket, yüksek kaliteli savunma ürünleri ve uluslararası pazarda kazandığı güvenle yeni pazarların kapısını aralıyor.

Yüksek Katma Değerli Ürünlerle Büyüme Orta kalibre top ve kule sistemleri gibi yüksek katma değerli ürünlerle ihracatını hem nicelik hem de nitelik olarak artıran Samsun Yurt Savunma, kilogram başına ihracat değerini 2023 yılında 300 dolara çıkardı ve bu rakamı daha da yukarıya çekmeyi hedefliyor.

Stratejik Yatırımlar ve Gelecek Planları Stratejik yatırım kararlarının önümüzdeki dönemde olgunlaşmasıyla birlikte Samsun Yurt Savunma, ürün yelpazesine yenilerini eklemeye devam edecek. Bu ürünler, başta Türkiye olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin mevcut ve gelecekteki platformlarında yer alacak. Tüm bu gelişmeler, SYS’nin dünyaca ünlü markası CANiK ve grup şirketlerinin savunma ve havacılık sektöründe yeni başarılarla anılmasını sağlayacak.