CANiK, Genç Türk Robot Tasarımcılarına Dünya Şampiyonasında Destek Verdi

AnasayfaGündem

CANiK, Genç Türk Robot Tasarımcılarına Dünya Şampiyonasında Destek Verdi

CANiK, genç Türk robot tasarımcılarının Dünya Şampiyonası'nda yanlarında! Türkiye'yi temsil eden Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'na sponsor olan CANiK, geleceğin teknoloji liderlerine destek oluyor.

Paylaş

İstanbul merkezli bir savunma sanayi firması olan CANiK, ABD’de gerçekleştirilen VEX Robotik Dünya Şampiyonası’nda Türk gençlerine destek oldu. 53 ülke ve 420 takımın yarıştığı şampiyonada Türkiye’yi temsil eden 3 okul arasından biri olan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı’nın sponsorluğunu üstlenen CANiK, genç robot tasarımcılarının heyecanına ortak oldu.

Şampiyona, 25 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Dallas’ta gerçekleşti. Northrop Grumman, Tesla, Amazon, America’s Navy ve Eaton gibi büyük kurumların sponsor olduğu etkinliğe, Türkiye’den katılan 3 okuldan biri olan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı da büyük bir hazırlıkla katıldı. Bu takımın sponsorluğunu üstlenen CANiK, gençlerin teknolojik yeteneklerini ve projelerini destekledi.

CANiK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Didem Aral, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “CANiK olarak, gençlerimizin bu alandaki yeteneklerine, başarılarına ve azimlerine destek olmayı bir görev olarak görüyoruz. Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı’nın başarısı bizleri gururlandırıyor. Geleceğin teknoloji liderleri olarak gördüğümüz gençlerimize destek vermeye ve onları teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.

CANiK’in bu desteği, Türk gençlerinin uluslararası alanda başarılarına katkı sağlamaya devam ediyor. Geleceğin robot tasarımcılarına verilen bu destek, ülke ekonomisine ve savunma sanayisine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

canik

 

canik