Bütüncül Eğitim Yaklaşımının Önemi

AnasayfaManşet

Bütüncül Eğitim Yaklaşımının Önemi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni öğretim programlarına Bahçeşehir Koleji'nden ilk değerlendirme geldi. Genel Müdür Yardımcısı Özge Aslan, 'Bütüncül Eğitim' Yaklaşımı'nın vurgulanmasının önemine dikkat çekti.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni öğretim programları hakkında Bahçeşehir Koleji’nden ilk değerlendirme geldi. Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Özge Aslan, yapılan müfredat değişikliklerinde öne çıkan “Bütüncül Eğitim Yaklaşımı”nın önemine vurgu yaptı.

2024-2025 Eğitim – Öğretim Dönemi’nde uygulanacak olan yeni öğretim programlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Aslan, öğrencilerin çok yönlü gelişimini esas alan “Bütüncül Eğitim” Yaklaşımı’nın önemini vurguladı. Yeni programın, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan gelişimini desteklediğini belirtti.

Aslan, öğretim programlarında yer alan “sadeleşmiş eğitim programı” yaklaşımının öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamada etkili olduğunu ifade etti. Ayrıca, yeni programların öğrencilere 21. yüzyıl yaşam becerilerini kazandırmayı hedeflediğini, bu doğrultuda dijital yetkinlik ve hayat boyu öğrenme kültürüne odaklandığını dile getirdi.

Değerlendirme sürecinde okuryazarlık becerilerinin önemine de değinen Aslan, öğretim programlarında yer alan bu becerilerin öğrencilerin uluslararası değerlendirmelerde daha iyi sonuçlar elde etmelerini sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca, öğretim programlarında değerler eğitimine odaklanılarak “Erdem-Değer-Eylem” modelinin temel alındığını belirten Aslan, bu modelin hedefinin huzurlu aile ve toplum ile yaşanabilir bir çevrede huzurlu bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Aslan, yeni öğretim programlarında öğrencilerin bireysel farklılıklarının dikkate alındığını ve farklılaştırılmış öğretim yaklaşımının benimsendiğini belirtti. Öğrencilerin öğrenme süreçlerini iyileştirmek amacıyla sürekli değerlendirme anlayışının benimsendiğini ve bu kapsamda çeşitli ölçme ve değerlendirme araçlarının kullanıldığını açıkladı.