Bulancak’ta Kuyumcu Soygunu: Taksici Darbedilip Bagaja Kilitlendi

AnasayfaAsayis

Bulancak’ta Kuyumcu Soygunu: Taksici Darbedilip Bagaja Kilitlendi

Paylaş

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşanan kuyumcu soygununda 3 şüpheli ‘nitelikli yağma’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı. Soygun öncesi gasbettikleri taksinin sürücüsü Rıfkı Yavuz, korku dolu anları anlattı.

Sürücü Korku Dolu Anlarını Anlattı

Taksici Rıfkı Yavuz, soygun şüphelileri tarafından darbedilip bagaja kilitlenerek yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yavuz, “1 dakika bile bana 1 gün gibi geldi. Zor bir durum, adamların ne yapacağını bilmiyorsun, ellerin, ayakların bağlı. Ufak ses olsa adamlar tüfekle öldürmekle tehdit ediyorlardı” dedi.

 

Soyguncular Yakalandı

Güvenlik kamerası görüntülerinde maskeli şüphelilerin silahla rastgele ateş açtığı ve aldıkları altınları çantalara doldurduğu görüldü. Soygun sonrası çaldıkları altınlarla yakalanan 3 şüpheli tutuklandı.

İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Samet T. (17) ve Serdar C. (17) oldukları belirlenen şüpheliler, çaldıkları altınlarla yakalandı. Olay yerinde yapılan incelemede, kuyumcu dükkanı önündeki seyyar simitçinin cam tezgahına kurşun isabet ettiği belirleyen ekipler, şüphelilere yardım eden Ethem Bakar’ı (53) da gözaltına aldı. Ele geçirilen altınlar da işletme sahibine teslim edildi.

Tutuklananlardan Ethem Bakar’ın, sosyal medya hesabından dürüstlük ve helal kazancın önemine değinerek cuma günü kutlama paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. Bakar, kendi fotoğrafıyla yaptığı paylaşımda “Ey iman edenler, yapacağınız hayırları helal kazançlarınızdan yapın, haram ve yalandan elde ettiğiniz hayrın size sevabı olmaz. Cuma gününün hayrı bereketi üzerinize olsun, hayırlı cumalar” ifadelerinde bulundu.

Esnaf Lastiği Patlattı

Soygun sırasında taksinin fazla uzaklaşmaması için lastiğe bıçak saplayan esnaf Taner Karabaş, “Maskelilerdi, silah sesli duydum. Müdahale etmeye kalkışanların da direkt üzerlerine doğru ateş açtılar. Kafamda onları durdurmayı planladım; görüş açılarından çıkıp, onların hareket etmesini bekledim. Aklıma lastiği patlatmak geldi, fazla uzaklaşamazlar diye” ifadelerini kullandı.