BtcTurk’e Siber Saldırı: 55 Milyon Dolar Çalındı

AnasayfaEkonomi

BtcTurk’e Siber Saldırı: 55 Milyon Dolar Çalındı

BtcTurk'ün sıcak cüzdanlarına yapılan siber saldırıda 55 milyon dolar çalındı. Şirketten kullanıcı varlıklarının etkilenmeyeceği açıklaması yapıldı.

Paylaş

Türkiye’nin en büyük kripto para borsası BtcTurk, 22 Haziran’da gerçekleşen siber saldırı sonucu sıcak cüzdanlarındaki 55 milyon dolar değerinde kripto para kaybı yaşadı. Bu gelişme, kripto yatırımcılarını üzdü.

Siber Saldırı Detayları

BtcTurk’ten yapılan açıklamada, 22 Haziran 2024 tarihinde platformda kontrol dışı çekimlerin yaşandığı bir siber saldırının tespit edildiği belirtildi. Bu saldırı, 10 farklı kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmını etkiledi.

55 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Çalındı

Tanınmış Bitcoin analisti ZachXBT, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, saldırıyı gerçekleştiren kişinin “1,96 milyon AVAX (54,2 milyon dolar) taşıyan ve Coinbase/THORChain’e aktaran bir adres olduğunu” belirtti.

BtcTurk’ten Açıklama

BtcTurk, saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Ekiplerimiz, 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimlerin yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Saldırıdan sadece 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların büyük çoğunluğunun tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir.

Kullanıcı Varlıkları Güvende

BtcTurk’ün finansal gücü, saldırıdan etkilenen tutarların çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir. Ekiplerimiz konuyla ilgili detaylı araştırmalarını sürdürmektedir. Ayrıca resmi makamlarla iletişime geçilmiştir. Tedbir olarak kriptopara yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup, çalışmalarımız tamamlandıktan sonra kullanıma açılacaktır.

Bu süreçte gösterdiğiniz anlayış için teşekkür eder, konuyla ilgili tüm gelişmeleri sizlerle paylaşacağımızı bildiririz.”

Tedbirler ve İyileştirme Çalışmaları

BtcTurk, saldırının ardından kullanıcı varlıklarının güvenliğini sağlamak için kripto para yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak durdurdu. Şirket, detaylı araştırmaların ve güvenlik iyileştirmelerinin ardından işlemleri yeniden açmayı planlıyor.