Bolu ve Düzce Belediye Başkanları Arasında Gerilim Tırmanıyor

AnasayfaManşet

Bolu ve Düzce Belediye Başkanları Arasında Gerilim Tırmanıyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant Gölü'ne Düzce'den yol açılması planına sert tepki gösterdi ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'ye "İş makineleriyle karşılarım" mesajını verdi.

Paylaş

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü arasında süregelen gerginlik, Abant Gölü Milli Parkı’na Düzce’den yol açılma girişimi nedeniyle daha da arttı. Özcan, bu projeye sert tepki göstererek, “Düzce-Bolu sınırına geldiğin noktada seni iş makineleriyle karşılarım” dedi.

Abant Gölü’ne Düzce’den Yol Projesi

Yalnızca Bolu’dan giriş yapılabilen Abant Gölü Milli Parkı’na, Düzce İl Özel İdaresi ekipleri tarafından başlatılan yol yapım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar, Bolu Belediye Başkanı Özcan tarafından tepkiyle karşılandı. Yolun açılması durumunda Abant’a gelen ziyaretçi trafiğinin olumsuz etkileneceğini belirten Özcan, bu projenin arkasında Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün “şahsi ihtirasları” olduğunu savundu.

Özcan’dan Sert Mesajlar

Özcan, bölgedeki yol çalışmalarını yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada, “Düzce Belediye Başkanı’na buradan sesleniyorum; bu yol projesi görevde olduğum sürece hayata geçmeyecek. Düzce sınırına geldiğinizde, iş makineleriyle karşınıza çıkacağım” dedi.

Siyasilerden Tepki Bekleniyor

Başkan Özcan, Bolu’daki diğer siyasilerin ve milletvekillerinin de bu duruma sessiz kaldığını belirterek, çevre katliamına neden olacağını iddia ettiği bu projeye karşı herkesi duyarlı olmaya çağırdı. “Bir ay sabırla bekledim, ama maalesef kimse tepki göstermedi. Bu mesele yalnızca benim değil, tüm Bolu’nun meselesi” dedi.