SGK Belediyelerin 96 Milyar Liraya Ulaşan Borçlarının Peşine Düştü

AnasayfaGündem

SGK Belediyelerin 96 Milyar Liraya Ulaşan Borçlarının Peşine Düştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan prim borçlarının 96 milyar lirayı bulduğunu ve tüm borçlu belediyelere bildirim yapıldığını açıkladı.

Paylaş

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçlarının 96 milyar lirayı aştığını belirtti. Bakan Işıkhan, tüm borçlu belediyelere bildirim yapıldığını ifade etti.

Borç Bildirimleri Gönderildi

Işıkhan, yaptığı açıklamada, SGK’nin 85 milyon vatandaşın sağlık ve emeklilik giderlerini karşıladığını hatırlatarak, bu harcamaların düzenli sigorta primi ödemelerine bağlı olduğunu vurguladı. 31 Mart yerel seçimlerinden önce borç biriktiren belediyelere çağrıda bulunulduğunu belirten Işıkhan, bazı belediyelerin borçlarını ödeme iradesi gösterdiğini ancak birçok belediyenin hâlâ harekete geçmediğini söyledi.

Belediye Şirketlerinin Borçları

Belediyelerin SGK’ya olan toplam 96 milyar lira borcunun yüzde 80’inin belediye şirketlerine ait olduğunu belirten Işıkhan, bu borçların milli kaynaklardan karşılandığını ve vatandaşların emeğinin karşılığı olduğunu vurguladı. SGK’nin alacaklarını tahsil etmesinin zorunlu olduğunu ifade eden Işıkhan, bu borçların ödenmemesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti.

SGK Primlerinin Önemi

Işıkhan, bakanlık olarak emeğin korunması ve emek sömürüsüne engel olmak için çalıştıklarını ifade ederek, SGK’nin prim gelirlerini artırmak ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak amacıyla kayıt dışı istihdamla mücadele ettiklerini söyledi. Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için belediyelerin borçlarını ödemesi gerektiğini belirtti.

İşbirliği Çağrısı

Borçlu belediyelere işbirliği çağrısında bulunan Işıkhan, SGK’ya olan borçların yapılandırılması ve ödeme planlarının oluşturulması konusunda belediyelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Sosyal güvenlik sisteminin korunmasının ortak sorumluluk olduğunu vurgulayan Işıkhan, herkesin üzerine düşeni yapması halinde tüm hedeflere başarıyla ulaşılacağını belirtti.