Bayram Tatilinde Trafik Kazaları: 651 Kaza, 9 Ölüm

AnasayfaYaşam

Bayram Tatilinde Trafik Kazaları: 651 Kaza, 9 Ölüm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününde 651 trafik kazası yaşandığını, 9 kişinin öldüğünü ve 1.047 kişinin yaralandığını açıkladı. Vatandaşlara trafik kurallarına uymaları ve hayatla yarışmamaları çağrısında bulundu.

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili süresince yollarda yaşanan trafik yoğunluğu ve meydana gelen kazalar hakkında bilgi verdi. 9 günlük bayram tatilinin ilk gününde ülke genelinde 651 trafik kazası yaşandığını ve bu kazalarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 1.047 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

bayram kazaları

Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için yoğun bir şekilde çalıştığını, 411 bin 588 aracın denetlendiğini ve çeşitli ihlaller nedeniyle 56 bin 784 araca işlem yapıldığını belirtti.

bayram kazaları

Vatandaşlara trafik kurallarına uymaları, aşırı hızdan kaçınmaları ve emniyet kemeri kullanmaları konusunda çağrıda bulunan Bakan Yerlikaya, yolculukların sevdiklerimize kavuşmak için olduğunu ve hayatla yarışılmaması gerektiğini vurguladı.