Kurban Bayramı’nda Yollar Kan Ağladı: 36 Kişi Öldü 6 Bin 550 Kişi Yaralandı

AnasayfaGündem

Kurban Bayramı’nda Yollar Kan Ağladı: 36 Kişi Öldü 6 Bin 550 Kişi Yaralandı

Kurban Bayramı tatilinin ilk beş gününde trafik kazaları nedeniyle 36 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 550 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sürücüleri trafik kurallarına uymaya çağırdı.

Paylaş

Kurban Bayramı tatili, ne yazık ki trafik kazaları nedeniyle acı haberlerle başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, tatilin ilk beş gününde 36 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 6 bin 550 kişi de yaralandı.

Son 24 Saatte 696 Kaza, 10 Can Kaybı

Sadece 19 Haziran Çarşamba günü yaşanan 696 trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybederken, bin 205 kişi de yaralandı. Bu rakamlar, bayram tatilinin ne kadar acı sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakan Yerlikaya’dan Sürücülere Çağrı: “Kurallara Uyalım”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan kazalar üzerine bir açıklama yaparak sürücüleri uyardı. Bakan Yerlikaya, aşırı hızdan kaçınılması ve emniyet kemeri takılmasının önemine dikkat çekerek, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Tatil Dönüşü İçin Uyarılar

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte trafik yoğunluğunun artacağı öngörülüyor. Bu nedenle, tatil dönüşü yapacak sürücülerin daha dikkatli olması ve trafik kurallarına eksiksiz uyması büyük önem taşıyor.