Bayramda Seyahat Edecekler Dikkat! Köprü ve Otoyollar İçin Açıklama Geldi!

AnasayfaGündem

Bayramda Seyahat Edecekler Dikkat! Köprü ve Otoyollar İçin Açıklama Geldi!

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan kararın detayları ve ücretsiz ulaşım bilgileri.

Paylaş

Kurban Bayramı tatili yaklaşırken, vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağıydı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bu sorunun cevabı netleşti.

Devlet Köprü ve Otoyolları Ücretsiz

Resmi Gazete’deki karara göre, devlet tarafından işletilen köprü ve otoyollar Kurban Bayramı süresince ücretsiz olacak. Bu kapsamda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler ücretsiz olacak. Ancak, yap-işlet-devret modeliyle işletilen köprü ve otoyollar bu uygulamanın dışında tutulacak.

Ücretsiz Geçiş Tarihleri

Ücretsiz geçiş uygulaması, 15 Haziran Cumartesi günü saat 00.00’dan (Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece) başlayacak ve 24 Haziran Pazartesi saat 07.00’ye kadar devam edecek.

Şehir İçi Toplu Taşıma da Ücretsiz

Kurban Bayramı süresince sadece köprü ve otoyollar değil, bazı şehir içi toplu taşıma araçları da ücretsiz olacak. Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı ve belediyelerin sunduğu toplu taşıma hizmetleri, 16 Haziran Pazar saat 00.00’dan (Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece) 19 Haziran Çarşamba gün sonuna kadar ücretsiz olacak.