Batı Sıcaktan Kavurulurken Rize’de Karla Savaş Devam Ediyor!

AnasayfaYerel Haber

Batı Sıcaktan Kavurulurken Rize’de Karla Savaş Devam Ediyor!

Rize'de yüksek rakımlı yayla yollarını ulaşıma açmak için kar temizleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandığı bildirildi.

Paylaş

Rize’de karla mücadele çalışmaları, baharın gelişiyle birlikte başlayan yaylacılık faaliyetlerinin önünü açmak için tüm hızıyla devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, 18 Mayıs’ta başlayan çalışmalarda büyük bir başarı elde etti.

8.600 Kilometrelik Yayla Yolu Ağı

Türkiye’de özel idare alanında en uzun 3. yol ağına sahip olan Rize’de, 8.600 kilometrelik yolun büyük bölümünü yayla yolları oluşturuyor. Bu zorlu coğrafyada kar temizleme çalışmaları, 6 yükleyici iş makinesi ve 12 personel ile yürütülüyor.

Çalışmaların Yüzde 90’ı Tamamlandı

Bugün itibarıyla kar temizleme çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. Ardeşen’de 13, Fındıklı’da 8, Çamlıhemşin’de 7 yayla yolu ulaşıma açıldı. Diğer yayla yollarındaki çalışmalar ise tüm hızıyla devam ediyor.

Yaylacılık Sezonu Kapıda

Karla mücadele çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, Rize’nin eşsiz güzellikteki yaylaları yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor. Yaylacılık sezonu, yöre halkı için de önemli bir geçim kaynağı oluşturuyor.