Başsavcı Sevgilisinin Eski Sevgililerini Gözaltına Aldırdı İddiası

AnasayfaGündem

Başsavcı Sevgilisinin Eski Sevgililerini Gözaltına Aldırdı İddiası

Cumhuriyet Başsavcısı Y.C.'nin sevgilisinin eski partnerlerini gözaltına aldırdığı öne sürüldü. Olayla ilgili sessizlik sürüyor.

Paylaş

 

Cumhuriyet Başsavcısı Y.C. hakkında ortaya atılan iddialar büyük bir yankı uyandırdı. İddialara göre, Başsavcı Y.C., sevgilisi olan avukatın eski sevgililerini keyfi gerekçelerle gözaltına aldırdı. Yeniçağ’ın haberine göre, Başsavcı’nın sevgilisi adına açılan bir Instagram hesabı üzerinden kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde ele geçirildiği öne sürülerek, avukat ve askerin de aralarında bulunduğu beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Zonguldak Barosu avukatlarından Ömer Uras Kayahan, yazlığında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını belirtti. Kayahan, suçlamalarla bir ilgisinin bulunmadığını ifade ederek, soruşturmanın ardından takipsizlik kararı alacağına inandığını vurguladı.

Olayın Arkasındaki İddialar

Y.C.’nin, sevgilisi nedeniyle “kıskançlık” temelli bir soruşturma başlattığı öne sürülse de, konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Soruşturmanın, İl Başsavcısı tarafından takip edildiği ifade ediliyor.