Başöğretmen Ali Osman Sönmez Sanat Sokağı açıldı

AnasayfaManşet

Başöğretmen Ali Osman Sönmez Sanat Sokağı açıldı

Paylaş

Giresun Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Başöğretmen Ali Osman Sönmez Sanat Sokağı, Giresunlu sanatseverleri bir araya getirdi. Gazi Caddesi’nde bulunan ve içerisinde Karadeniz’in ilk ve tek ‘Piyano Merdiveni’ni barındıran bu sanat mekanının açılışı gerçekleştirildi.

Giresun Belediyesi, şehrin kültür ve sanatının gelişmesi ve geniş kitlelere yayılması için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Gazi Caddesi’nde yer alan Sanat Sokağı, belediyenin kapsamlı çalışmalarıyla yeniden şekillendirildi.

 

“Sanat, Giresun’un atan kalbidir”

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kültür ve sanat projeleriyle heyecanlandığını belirterek, “Sanatın ve kültürün ışıldadığı bu mekânın, Giresun’a katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu sokağı güzelleştirirken bizler de şehrimizin diğer bölgelerini güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Kültür ve sanat faaliyetleri, belediyemizin öncelikleri arasında yer alıyor. Şehrimizin her köşesine kültür ve sanatı taşımaya gayret edeceğiz. Sanat, Giresun’un atan kalbidir. Bu sokak yenileme çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, açılış konuşmasının ardından vatandaşlarla birlikte piyano merdiveni, sanatsal motifler ve sergi alanlarını inceledi. Çevre düzenlemesi, aydınlatma, ve ses sistemi gibi yenileme çalışmalarının yanı sıra sokak, piyano merdiveniyle adım atan herkesi müzikle buluşturacak. Aynı zamanda sokak, bir dizi sergi ve etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

Açılışa AKP milletvekilleri de katıldı

Açılışa AK Parti Milletvekilleri Ali Temür ve Nazım Elmas’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve sanatseverler de katıldı. Sanatseverler, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na, sanata ve kültüre verdiği önemden dolayı teşekkür ettiler. Başkan Şenlikoğlu, açılışın ardından Gazi Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirip, vatandaşlarla selamlaştı.