Balıkesir’de Başkan Seçilen CHP’li Ahmet Akın’dan Şükür Namazı

AnasayfaGündem

Balıkesir’de Başkan Seçilen CHP’li Ahmet Akın’dan Şükür Namazı

Balıkesir Belediye Başkanlığı için yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde, CHP adayı Ahmet Akın'ın zaferiyle, partinin ildeki 74 yıllık kazanamama serisi sona erdi. Kazanılan bu tarihi başarı, Ahmet Akın'ın sabah namazını Atatürk'ün de hutbe okuduğu Zağnos Paşa Camii'nde kılmasıyla taçlandı.

Paylaş

Balıkesir, 31 Mart yerel seçimlerinde tarihi bir dönüşüme sahne oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1950 yılından bu yana ilk kez Balıkesir Belediye Başkanlığı’nı kazanarak 74 yıllık bir aradan sonra büyük bir zafer elde etti. CHP’nin adayı Ahmet Akın, kesin olmayan sonuçlara göre Balıkesir’in yeni belediye başkanı oldu.

Ahmet Akın

Ahmet Akın, zaferinin ardından sabah namazını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de hutbe okuduğu bilinen tarihi Zağnos Paşa Camii’nde kıldı. Namazını kıldıktan sonra cami cemaatiyle sohbet eden ve Zağnos Paşa Türbesi’nde dua eden Akın, Balıkesir halkına teşekkürlerini iletti.

“Memleketimize hayırlı olsun” diyerek duygularını ifade eden Akın, Balıkesir halkının kendisine olan güvenine layık olma sözü verdi. Balıkesir’deki değişimin sembolü haline gelen Ahmet Akın, sabahın erken saatlerinde sokakları süpüren belediye çalışanlarıyla da bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve işlerinde kolaylıklar diledi.