Bakanlık Önce Uyardı Şimdi Sahaya İndi! Vergi Denetimleri Sıkılaştı!

AnasayfaEkonomi

Bakanlık Önce Uyardı Şimdi Sahaya İndi! Vergi Denetimleri Sıkılaştı!

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi denetimlerini sıklaştırıyor ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atıyor. Son olarak Ankara’da 250 kişilik ekip sahaya indi ve kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane işletmelerinde detaylı denetimler gerçekleştirildi.

Ankara’da 250 Kişilik Ekip Denetimde

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla gerçekleştirilen denetimde, 250 gelir uzmanı kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane işletmelerinde vergi denetimleri yaptı. IBAN aracılığıyla yapılan tahsilatlar, fişler ve POS cihazları detaylı bir şekilde incelendi.

 

Kayıt Dışılıkla Mücadelede Kararlılık

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, denetimlerin kayıt dışılıkla mücadele kapsamında yapıldığını ve bakanlık olarak bu konuda kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki vergi dairelerinin 24 saat esaslı olarak denetim faaliyetlerini yürüttüğünü vurgulayan Duman, saha ve risk esaslı denetimlerin aralıksız devam edeceğini açıkladı.

Vatandaşlara Çağrı

Duman, vatandaşlara da seslenerek, satın aldıkları ürün veya hizmetlere ait ödeme kaydedici cihaz fişi veya faturalarını talep etmelerini ve bu belgelerde KDV oranlarının doğru uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmelerini istedi. Belge düzenlemeyen veya yanlış düzenleyen firmalar için doğrudan Başkanlığımız iletişim kanalları üzerinden bize ulaşabilecekleri gibi CİMER ve VİMER üzerinden yapacakları bildirimlerle de bu konu bizim tarafımızdan hassasiyetle araştırılacaktır.