Astrolog Meral Güven’e Gözaltı Şoku

AnasayfaManşet

Astrolog Meral Güven’e Gözaltı Şoku

Paylaş

Astrolog Meral Güven, sosyal medyadaki sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan gözaltına alındı. İşte detaylar.

Astrolog Meral Güven’in Gözaltı Süreci

Astrolog Meral Güven, sosyal medya hesaplarından yayımladığı bir videodaki sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Savcılık Soruşturma Başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Meral Güven’in sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayına ilişkin harekete geçti. Güven’in yayındaki sözleri “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçu kapsamında değerlendirildi ve resen soruşturma başlatıldı.

Polis Tarafından Gözaltına Alındı

Soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından adresinde gözaltına alınan Güven, emniyete götürüldü. Hakkında adli işlem başlatılan Güven’in farklı suçlardan toplam 6 kaydı olduğu ortaya çıktı.

Güven’in Suç Kayıtları

Astrolog Meral Güven’in, “tehdit ve hakaret”ten iki olmak üzere, “kişilerin huzur ve sükununu bozma”, “kasten yaralama”, “kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma” ile “taksirle yaralama” suçlarından toplam 6 kaydı bulunduğu belirlendi.

Astrolog Meral Güven’in gözaltına alınması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Başsavcılığın soruşturması devam ederken, Güven’in yargı süreci merakla bekleniyor.