Aspilsan Enerji, 40’tan Fazla Hava Aracı İçin Yerli Batarya Üretiyor

AnasayfaGündem

Aspilsan Enerji, 40’tan Fazla Hava Aracı İçin Yerli Batarya Üretiyor

Paylaş

Aspilsan Enerji: Yerli Batarya Üretiminde Öncü

Kayserili hayırseverlerin desteğiyle kurulan Aspilsan Enerji, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) pil ve batarya ihtiyaçlarını karşılamak için önemli adımlar atıyor. 40’tan fazla farklı tipte uçak, helikopter, İHA ve SİHA’lar için batarya tasarlayıp üreten Aspilsan Enerji, geniş ürün yelpazesiyle dikkat çekiyor.

Ürün Yelpazesi ve Üretim Çeşitliliği

Aspilsan Enerji, lityum iyon şarj edilebilir silindirik pillerden Ni-Cd batarya üretimine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Telsiz bataryalarından havacılık ve helikopter bataryalarına kadar çeşitli ürünler üreten firma, Türkiye’nin ilk ve tek Nikel Kadmiyum (Ni-Cd) uçak bataryası üreticisi konumunda.

Havacılık Bataryalarında Uzmanlık

1990’lı yıllarda CN-235 Casa Nakliye Uçağı Projesi ile başlayan yerli batarya üretimi, TSK envanterindeki hava platformlarına ait bataryaların yerlileştirilmesiyle devam etti. Aspilsan Enerji, Ar-Ge ve teknoloji geliştirme çalışmalarıyla havacılık bataryaları sektöründe uzmanlaştı. 1999 yılında C-130 uçaklarına takılan Aspilsan bataryaları, kalitesiyle yıllara meydan okuyor.

25 Yıllık Güven ve Kalite

Aspilsan Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, Kayseri’deki C-130 uçaklarında yapılan yenileme çalışmaları kapsamında Aspilsan bataryalarının 25 yıldır ilk günkü gibi görev yaptığını belirtti. Bu çalışmalar, dışa bağımlılığı azaltmada önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Havacılık Batarya Mükemmeliyet Merkezi

Son dönemde gerçekleştirdiği geliştirme faaliyetleri sayesinde Aspilsan Enerji, 40’tan fazla farklı tipte uçak, helikopter, İHA ve SİHA için batarya tasarlayıp üretiyor. TSK başta olmak üzere çeşitli kurumların ihtiyaçlarını karşılayan firma, havacılık batarya mükemmeliyet merkezi haline geldi.

Uluslararası Sertifikalar ve Sivil Havacılık

Aspilsan Enerji, havacılık sektöründeki yüksek güvenlik hassasiyetleri ve yıllara dayanan bilgi birikimi ile yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucunda sektörde özel bir konuma sahip. Son 5 yılda elde edilen büyüme ivmesi ve uluslararası sertifikalar (EASA, AS 9100) ile Türk Hava Yolları dahil sivil havacılık pazarında da uçak ve helikopter batarya tasarımına başladı.

Türkiye’nin Hava Araçları İçin Batarya Çözümleri

KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ, GÖKBEY, ATAK II, ANKA ve AKSUNGUR gibi Türkiye’de geliştirilen tüm hava araçlarının batarya sistemleri Aspilsan Enerji tarafından tasarlanmakta ve geliştirilmektedir. Firma, dünya genelinde gelişmiş havacılık bataryaları tasarlayıp üretebilen stratejik bir kurum olarak öne çıkıyor.

Global Kalite ve Güven

Aspilsan Enerji’nin FAA muadili EASA Part 21 sertifikasına sahip olması, ürünlerinin kusursuz şekilde paydaşlara sunulmasını sağlıyor. Bu özellikleriyle birçok dünya çapındaki havacılık şirketinden ayrılıyor.