Artvin’de Mesire Alanı Projesine Karşı Çıkanlara Ateş Açıldı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

AnasayfaAsayis

Artvin’de Mesire Alanı Projesine Karşı Çıkanlara Ateş Açıldı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Artvin Hopa’da mesire alanı projesine karşı çıkan köylülere ateş açan Muhammet Ustabaş tutuklandı. Olayda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Paylaş

 

Artvin’in Hopa ilçesinin Cankurtaran bölgesinde, konaklama ve dinlenme tesisi olarak planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan köylülere, şirket çalışanı Muhammet Ustabaş tarafından ateş açıldı. Olay sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.

Proje Karşıtı Gösterilere Silahlı Müdahale

Cankurtaran mevkisinde yapılması planlanan ‘Konaklamalı Mesire Alanı Projesi’ne tepki gösteren köylüler, bölgeye iş makinelerinin girişinin ardından protesto düzenledi. Sözlü tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü ve şirket yetkililerinden Muhammet Ustabaş, tabancayla ateş açtı.

Ölü ve Yaralılar Var

Tabancadan çıkan mermilerin isabet etmesi sonucu Reşit Kibar (46) hayatını kaybederken, Gökhan Koyuncu (38) ve Ersan Koyuncu (36) yaralandı. Yaralılar, Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve Gökhan Koyuncu ile Ersan Koyuncu’nun sağlık durumlarının stabil olduğu belirtildi.

Şirket Projeden Çekildi

Saldırının ardından, YAPISOY Beton şirketi projeden çekildi. Muhammet Ustabaş ve Fikret M., olayda kullanılan tabancayla birlikte gözaltına alındı. Olayın ardından jandarma ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.