Artvin’de Bin Derde Deva ‘Likapa’ Hasadı Başladı!

AnasayfaYerel Haber

Artvin’de Bin Derde Deva ‘Likapa’ Hasadı Başladı!

Hopa'da başlayan yaban mersini hasadında üreticiler yüzü gülüyor. Hem verimin hem de kalitenin yüksek olması bekleniyor.

Paylaş

Artvin’in Hopa ilçesinde yaban mersini (likapa) hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Koyuncular köyünde başta olmak üzere bölgede yetiştirilen likapalar, hem yerel hem de ulusal pazarlarda büyük ilgi görüyor.

Üreticiler Yüksek Rekolte Bekliyor

Bu yıl hava koşullarının uygun olması ve üretim alanlarının genişlemesiyle birlikte rekoltede önemli bir artış bekleniyor. Üreticiler, ürünün kalitesinden de oldukça memnun.

Likapa’nın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Yüksek antioksidan içeriğiyle bilinen likapa, bağışıklık sistemini güçlendirmekten göz sağlığını korumaya kadar birçok fayda sağlıyor. Hopa’da doğal ve organik yöntemlerle yetiştirilen likapalar, bu özellikleriyle de tüketicilerin gözdesi.

Üretici Uğur Karabacak: “Bu Yıl İyi Bir Hasat Yılı Olacak”

2016 yılından bu yana likapa yetiştiriciliği yapan Uğur Karabacak, bu yılki hasattan umutlu. Karabacak, hasat ettikleri likapaları hem taze hem de marmelat ve reçel olarak değerlendireceklerini belirtiyor. Likapa’nın özellikle şeker hastalığına iyi geldiğini vurgulayan Karabacak, önümüzdeki yıllarda üretim alanını genişletmeyi planlıyor.