Araç Sahipleri Dikkat! e-Devlet’ten Yeni Hizmet!

AnasayfaGündem

Araç Sahipleri Dikkat! e-Devlet’ten Yeni Hizmet!

PTT, e-Devlet üzerinden HGS plaka güncelleme ve sıfırlama başvurusu gibi yeni hizmetler sunmaya başladı.

Paylaş

PTT A.Ş., e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu hizmetlere yenilerini eklemeye devam ediyor. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanıcıları artık gerçek veya tüzel kişi plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurularını e-Devlet üzerinden kolayca yapabilecek.

e-Devlet’te Geniş Hizmet Yelpazesi

PTT’nin e-Devlet Kapısı’ndaki hizmetleri arasında PTTBank, e-Apostil, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS), Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), Filateli, Kişisel Pul, PTT Kargo, HGS ve Telgraf gibi birçok seçenek bulunuyor.

PTTBank ile Bankacılık İşlemleri

PTTBank hizmeti üzerinden MTV ödemesi, yakıt gaz sistemi sorgulama, araç kilometre sorgulama, fatura ödemeleri, HGS ve havale işlemleri gibi birçok bankacılık işlemi gerçekleştirilebiliyor.

e-Apostil ve HGS İşlemleri

e-Apostil başvuruları ve HGS bakiye yükleme, iptal başvurusu, geçiş bilgileri sorgulama gibi işlemler de e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapılabiliyor.

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

PTT’nin e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu hizmetlere erişmek için 11 haneli T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi gerekiyor. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar, PTT iş yerlerinden şifrelerini temin edebilirler.

PTT’nin e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetler hakkında detaylı bilgiye PTT’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.