Anne ve Ev Kadınlarına Emeklilik Yolu Açılıyor!

AnasayfaGündem

Anne ve Ev Kadınlarına Emeklilik Yolu Açılıyor!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenlemeler Meclis gündeminde: Küçük esnaf, ev kadınları ve çalışan anneler için erken emeklilik, prim desteği ve yıpranma payı imkanı yolda.

Paylaş

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinin ardından gözler Meclis’e çevrildi. Yaklaşık 1 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalar devam ediyor. Özellikle küçük esnaf, ev kadınları ve çalışan anneler için sevindirici gelişmeler bekleniyor.

Küçük Esnaf İçin Erken Emeklilik Müjdesi

Bağ-Kur’lu küçük esnaf, prim gün sayısının SSK’lı çalışanlarla eşitlenmesiyle 5 yıl erken emeklilik imkanı elde edebilir. Bu düzenleme hayata geçerse, 10 ve altında eleman çalıştıran yaklaşık 1 milyon esnaf faydalanabilecek.

Ev Kadınlarına Sigorta Prim Desteği

Ev kadınları için isteğe bağlı emeklilik primlerinin devlet tarafından karşılanması planlanıyor. Asgari ücret üzerinden hesaplandığında, devletin 2 bin 133 TL destek sağlaması bekleniyor.

Çalışan Anneler İçin Yıpranma Payı

Çalışan anneler için çocuk sayısına göre yıpranma payı getirilmesi de gündemde. Bu düzenleme ile annelerin emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilebilecek.

Milyonların Gözü Meclis’te

Bayram sonrası milyonlarca kişi, Meclis’ten gelecek müjdeli haberleri bekliyor. Küçük esnaf, ev kadınları ve çalışan anneler için yapılacak düzenlemeler, milyonların hayatını kolaylaştıracak ve emeklilik hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak.