Amasra Belediye Başkanı Çakır’ın Zimmet Davası Başladı

AnasayfaGündem

Amasra Belediye Başkanı Çakır’ın Zimmet Davası Başladı

Bartın'da Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve belediyenin avukatı Berkay Dal, "zimmet" suçu iddiasıyla yargılanmaya başladı. Mahkeme heyeti, dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verirken, Çakır ve Dal suçlamaları reddederek savunma yaptı.

Paylaş

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve belediyenin avukatı Berkay Dal, “zimmet” suçu iddiasıyla yargılanmaya başladı. Tutuksuz sanıklar Çakır ve Dal ile avukatları, duruşmaya katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ile CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da duruşmayı izleyenler arasındaydı.

Belediye Başkanı Çakır, üzerine atılan suçu kabul etmeyerek, neyi zimmetine geçirdiğini bile merak ettiğini söyledi. Kendisinin göreve geldiği süre boyunca Amasra halkının çıkarlarını düşündüğünü ve 31 Mart seçimlerinde yeniden seçildiğini belirtti. Duruşmada ifade veren avukat Berkay Dal ise suçlamaları kabul etmediğini ve belediye avukatı olarak bir duruşmaya katılmak için mazot aldığını ve masraflarını belediyeye iade ettiğini belirtti.

Sanık avukatlarından Engin Uzun, suçun zimmet suçu oluşturmadığını ve belediyenin hizmeti için kullanılan yakıtın normal bir uygulama olduğunu savundu. Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi ve duruşma 3 Eylül’e ertelendi.

Duruşma öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iddianamenin komik olduğunu ve bu yargılamanın hukuki temeli olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Bartın Milletvekili Bankoğlu ve Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’nın da duruşmayı takip ettiği belirtildi.