Altın madeninde toprak kayması: 9 işçiden haber alınamıyor

AnasayfaGündem

Altın madeninde toprak kayması: 9 işçiden haber alınamıyor

Paylaş

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni bölgesinde toprak kayması meydana geldi ve çok sayıda işçinin toprak altında kalabileceği endişesiyle arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. İhbarın ardından bölgeye ekipler sevk edilirken, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Aydoğdu’dan açıklama

Vali Aydoğdu, “Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim. 25 dakika içerisinde Erzincan’dan varmış olduk. Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil.” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, “Maalesef saat 14 sıralarında bir göçük meydana geldi. Maden işlemesinden dolayı dışarı çıkarılan toprağın kayması sonucu meydana geldi. Olayın ilk anından itibaren Valimiz olay yerine intikal etti. Şu anda dört bir yanda çalışan var. Tam bir seferberlik ruhuyla toprağın altında kaldığı belirtilen vatandaşlarımızı kurtarmak için gayret gösteriyoruz. Sayım yapıldığında 9 çalışana ulaşılamadı. Kardeşlerimize erişmek için zamanla yarışıyoruz.” ifadelerini kullandı.