Bir Zam da Alkollü İçecek Fiyatlarına! Bu Kez Cep Yakacak!

AnasayfaEkonomi

Bir Zam da Alkollü İçecek Fiyatlarına! Bu Kez Cep Yakacak!

TÜİK'in üretici enflasyonu verileri sonrası alkollü içki fiyatlarına ÖTV zammı ve üretici zamları eklendi. 70'lik rakı 925 TL, votka 619 TL, cin ise 679 TL oldu.

Paylaş

 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 6 aylık üretici enflasyonu rakamları sonrası, akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamullerinde özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları arttı. Bu artışla birlikte, içki markaları da kendi zamlarını ekledi.

Yeni Fiyatlar Ne Kadar?

Son zamlarla birlikte, 70’lik rakıya 150 TL zam geldi ve standart bir 70’lik rakının fiyatı 925 TL oldu. 70’lik votka 619 TL’ye, 70’lik cin ise 679 TL’ye yükseldi. Bir bira firması ise bira fiyatlarına 15-20 TL arasında zam yaptı.

Temmuz Ayı Zammı

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, alkollü içki, akaryakıt ve tütün mamullerinde ÖTV, üretici enflasyonu oranında otomatik olarak güncellendi. İlk altı aylık ÜFE oranı yüzde 19,49 olarak belirlendi.

Akaryakıt ve Sigara Fiyatları da Arttı

ÖTV artışı ile birlikte akaryakıt fiyatları da yükseldi. Motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 21 kuruş, otogaza 95 kuruş zam geldi. Sigara fiyatları da aynı şekilde zamlandı.

Üretici Firmaların Zamları

Gelen ÖTV artışı ile birlikte 70’lik rakının üretici zammı hariç ortalama satış fiyatının 853 TL olması bekleniyordu. Ancak üretici firmalar ÖTV zammına kendi zamlarını da ekleyerek fiyatları 925 TL’ye kadar çıkardı.