7 Bin TL Üzeri Alışverişte Kredi Kartı Zorunluluğu Geliyor

AnasayfaEkonomi

7 Bin TL Üzeri Alışverişte Kredi Kartı Zorunluluğu Geliyor

7 bin TL ve üzeri alışverişler için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni düzenlemeyle, ödemelerin banka veya kredi kartıyla yapılması zorunlu hale gelecek.

Paylaş

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin TL ve üzeri alışverişler için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) hazırladığı tebliğ taslağı, 7 bin TL’yi aşan ödemelerde banka veya kredi kartı kullanma zorunluluğu getirmeyi hedefliyor. Bu düzenleme yürürlüğe girerse, nihai tüketiciler de bu kapsamda yer alacak.

7 Bin TL Üzeri Ödemelere Yeni Zorunluluk

Düzenleme, 7 bin TL’yi aşan ödeme ve tahsilatların banka, PTT veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu kılacak. Bu düzenleme ile örneğin, 20 bin TL’lik bir buzdolabı satın alan bir tüketici, bu ödemeyi banka veya kredi kartı ile yapmak zorunda kalacak.

Usulsüzlük Cezası Uygulaması

Düzenlemeye uymayanlar, yani ödemelerini elden yapanlar için yüzde 10 oranında özel usulsüzlük cezası uygulanacak. Nihai tüketicilere kesilecek ceza tutarı ise en az 5 bin TL olacak.

Vergi Tabanı Genişleyecek

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, bu düzenlemenin kayıtlı ekonomiye büyük katkı sağlayacağını ve vergi tabanını genişleteceğini belirtti. Kartaloğlu, vatandaşların yapacakları 7 bin TL’yi aşan ödemelerde finansal kurumları kullanmalarının zorunlu hale geleceğini vurguladı.