Ali Kara’nın Organları 5 Hayata Umut Oldu

AnasayfaGündem

Ali Kara’nın Organları 5 Hayata Umut Oldu

Samsun'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden Ali Kara'nın ailesinin aldığı kararla, organları 5 farklı hastaya nakledildi, umut ışığı oldu. Ali'nin hikayesi, organ bağışının hayat kurtarıcı gücünü ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Paylaş

Samsun’da yaşanan trajik bir motosiklet kazası, organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 21 Mart’ta meydana gelen kazada ağır yaralanan 34 yaşındaki Ali Kara, tedavi gördüğü Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşince, ailesinin aldığı kararla organ bağışında bulunuldu. Bu yüce karar, beş farklı hastaya yeni bir hayat umudu oldu.

Ali Kara’nın ailesi, acılarının ortasında, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Bu karar, Samsun ve Erzurum’da organ nakli bekleyen hastalar için yeni bir şans anlamına geldi. Ali Kara’nın karaciğeri, Erzurum’daki bir hastaya, böbrekleri ve korneaları ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastalara nakledildi.

Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörleri Dr. Çağatay Erman Öztürk ve Dr. Recep Erik, organların alınması ve nakil sürecini yönetti. Dr. Öztürk, ailenin aldığı kararın, zor bir zamanda verilmiş olağanüstü bir karar olduğunu vurgulayarak, organ bekleyen binlerce hastanın bu tür bağışlarla hayata tutunabildiğini belirtti.