Alaçamlı Sporcu Umut Kalaycı, Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi Temsil Edecek

AnasayfaYaşam

Alaçamlı Sporcu Umut Kalaycı, Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi Temsil Edecek

Samsun'un spor alanındaki başarılı temsilcilerinden Alaçamspor'un sporcusu Umut Kalaycı, dünya bocce şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek üzere seçildi.

Paylaş

Samsun’un Alaçam ilçesinden gelen sevindirici bir haber var. Alaçamspor Bocce Takımı sporcusu Umut Kalaycı, 7-11 Mayıs tarihleri arasında Fransa Saint Vulbas’ta gerçekleştirilecek olan Volo Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi tek erkekler geleneksel kategorisinde temsil edecek.

Umut Kalaycı, başarılarına bir yenisini ekleyerek Türkiye’yi uluslararası alanda temsil etme hakkını kazandı. Bu başarı, 03-07 Nisan tarihleri arasında Mersin’de düzenlenen Volo Atış Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği Türkiye derecesiyle başladı. Ardından 08-09 Nisan’da yapılan Volo Milli Takım Seçmelerine davet edildi ve bu seçmeleri namağlup olarak 1. sırada tamamlayarak Türkiye’yi dünya şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

Beden eğitimi öğretmeni ve Bocce Milli Takım Antrenörü Gökhan Bozdemir, Kalaycı’nın başarısını yoğun bir antrenman programıyla hazırlandıklarını vurgulayarak paylaştı. Bozdemir, “Hedefimiz dünya şampiyonasını ülkemize getirmek. Bocce denilince artık akla Alaçam geliyor. Alaçamspor olarak bu sene yapılan Bocce Raffa, Volo ve Petank Türkiye Şampiyonalarında farklı kategorilerde çok sayıda Türkiye şampiyonluğu kazandık. Bu sene hedefimiz ülkemizi Avrupa ve dünya şampiyonalarında en iyi şekilde temsil etmek ve İstiklal Marşımızı kürsüde söyletmek” ifadelerini kullandı.