Aksaray’da Katliam Gibi Otobüs Kazası: 7 Ölü 33 Yaralı

AnasayfaGündem

Aksaray’da Katliam Gibi Otobüs Kazası: 7 Ölü 33 Yaralı

Aksaray’da bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Kaza, Aksaray-Ankara yolunun Acıpınar mevkiinde sabah saatlerinde meydana geldi.

Paylaş

 

Aksaray-Ankara kara yolunun 25. kilometresinde, Acıpınar köyü yakınlarında bir tur otobüsü devrildi. Kaza sabah saat 07.00 sıralarında meydana geldi ve 7 kişi yaşamını yitirdi.

33 Kişi Yaralandı

Balıkesir’den Kapadokya’ya yolcu taşıyan 45 HB 0560 plakalı otobüs, şoförün kontrolü kaybetmesiyle bariyerlere çarptı ve 90 metre sürüklendikten sonra devrildi. Kazada 33 kişi yaralandı.

Ekipler Olay Yerinde

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, hayatını kaybedenler ise otopsi için morga götürüldü.

Vali’den Açıklama

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kaza bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Kumbuzoğlu, otobüste 44 kişinin bulunduğunu belirterek, kazada 7 kişinin öldüğünü, 33 kişinin yaralandığını açıkladı.

Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Kazanın ardından hafif yaralanan otobüs sürücüsü gözaltına alındı.