AKP’den Emekli Maaşı Açıklaması: Yeni Dönemde Neler Değişecek?

AnasayfaGündem

AKP’den Emekli Maaşı Açıklaması: Yeni Dönemde Neler Değişecek?

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 2024-2025 yıllarında emekli maaş farklarına ilişkin düzenlemeler hakkında önemli bilgiler verdi. Emekli maaşlarında yeni dönemde nasıl değişiklikler yapılacak?

Paylaş

 

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına yönelik 2024-2025 yıllarını kapsayan yeni düzenlemeler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Güler, maaş farkları ve emeklilik sistemindeki güncellemeler üzerinde çalışıldığını belirtti.

2024-2025 Döneminde Emekli Maaşlarında Değişiklikler

Emekli maaş farklarının hangi kriterlere göre belirleneceğine dair detaylar henüz netleşmemiş durumda. Ancak Abdullah Güler, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı farklı statülerdeki emekliler için yapılan etki analizlerinin ardından gerekli düzenlemelerin devreye alınacağını ifade etti.

Maaş Bağlama Oranları ve Enflasyon Farkları

Güler, 2024’te emekliliği hak edenlerin maaş bağlama oranlarından kaynaklanan farklılıklar olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Enflasyon farkları, kanun düzenlemeleri ve diğer etkileyici faktörler incelendikten sonra bir yol haritası çıkarılacak.

EYT ve Emekli Maaşlarının Tamamlanması

Abdullah Güler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ve mevcut emeklilere yönelik maaş iyileştirmeleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Güler, düşük emekli maaşı alanlara yapılan desteklerle maaşların 12.500 liraya tamamlandığını ve daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Sürdürülebilir Bir Emeklilik Sistemi Hedefi

Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği, emeklilik yaşı ve prim miktarları konusunda daha gerçekçi düzenlemelerin yapılması gerektiği, Güler’in açıklamalarında öne çıkan bir diğer konuydu. Avrupa’da emeklilik yaşının 45-50’li yaşlar olmadığına dikkat çeken Güler, Türkiye’de de bu yönde değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti.