AK Parti’den Giresun Belediyesi Borcuna İlişkin Açıklama

AnasayfaYerel Haber

AK Parti’den Giresun Belediyesi Borcuna İlişkin Açıklama

Paylaş

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse tarafından açıklanan 1.714 Milyar TL borç rakamına ilişkin AK Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, bir açıklama yaparak gerçek borcun 550 Milyon TL olduğunu belirtti.

Borcu Şişirdiler!

  • Yanlış Borç Rakamı: Köse’nin açıkladığı 1.714 Milyar TL borç rakamının gerçeği yansıtmadığı ve çeşitli şişirmeler ile hatalı hesaplamalar içerdiği savunuldu.
  • Şişirme Unsurları:
    • Giresun AŞ Borcunun Çift Hesaplanması: Giresun Belediyesi’nin Giresun AŞ’ye olan 176 Milyon TL’lik borcunun hem belediye hem de Giresun AŞ bilançosunda iki kez hesaplanması.
    • Alacakların Düşürülmemesi: Giresun Belediyesi’nin 196 Milyon TL’lik alacağının borçlardan düşürülmemesi.
    • Gelecekteki Emekli İkramiyeleri ve Faiz Giderlerinin Dahil Edilmesi: Yıllar sonra emekli olacak olan personellerin halen tahakkuk etmemiş olan 341 Milyon TL Emekli İkramiyeleri ile gelecekte ödenecek Faiz giderlerinin borç rakamının içine dahil edilmesi.

Gerçek Borç 550 Milyon TL

AK Parti İl Başkanı, 31 Mart 2024 tarihi itibariyle CHP yönetimine devredilen bilançoda, gelecek yıllarda emekli olacak personel için ayrılan emekli ikramiyesi karşılığı hariç 746 Milyon borç ve 195 Milyon alacak olduğunu açıkladı. Borç ve alacak arasındaki farktan hesaplanan Giresun Belediyesi’nin gerçek borcunun 550 Milyon TL olduğunu vurguladı.

Hodri Meydan

AK Parti İl Başkanı, Giresun Belediyesi’nin gerçek borcunun tespiti için bir temsilci kendilerinden, bir temsilci CHP’den, birer temsilci de Giresun SMMM Odası’ndan ve Giresun Üniversitesi’nden alınarak ortak bir hesaplama yapılması önerisini sundu.

Yönetim Ciddiyeti Yok

AK Parti İl Başkanı, 25 gündür Giresun Belediyesi’ni yönetmesine rağmen hala spekülasyon yapmasını ve şehre hizmet etmemesini eleştirdi.