Ahmet Ercan: “Deprem korkusu yaşamak istemiyorsanız Karadeniz’e taşının”

AnasayfaGündem

Ahmet Ercan: “Deprem korkusu yaşamak istemiyorsanız Karadeniz’e taşının”

Paylaş

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem korkusu yaşamak istemeyenler için önerilerde bulundu. Ercan, “Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak’a taşınabilir. Bol yeşillik, oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?” açıklamasında bulundu.

Deprem uzmanları, Marmara Depremi’nin beklendiği uyarılarını sık sık dile getiriyor. Beklenen Marmara depreminde sürenin azaldığını belirten uzmanlar, olası büyük İstanbul depreminin çevre illeri de etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Tunceli-Hakkari için de deprem uyarıları gelmeye başladı. Doğu Anadolu Fayı’nı işaret eden uzmanlar, Adıyaman’la Hakkâri arasındaki yerleşim alanları için de dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Karadeniz’i işaret etti

Prof. Dr. Ercan, deprem korkusu yaşayanlara hitaben yaptığı açıklamada, “Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak’a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?” ifadelerini kullandı.