Adalet Bakanı Tunç’tan DEM Partili Belediyelere Terör Uyarısı

AnasayfaGündem

Adalet Bakanı Tunç’tan DEM Partili Belediyelere Terör Uyarısı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da DEM Partili belediyeleri terörle bağlantılı faaliyetlere karşı uyararak, kamu kaynaklarının halkın hizmetine kullanılması gerektiğini vurguladı.

Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’ın Ulus ilçesinde DEM Partili belediyelerin terörle bağlantılı faaliyetlere finansal destek sağlama ihtimaline karşı uyarılarda bulundu. Bartın’da seçimi kazanan AK Partili belediye başkanlarını ziyaret eden Bakan Tunç, Ulus ilçesinde yaptığı açıklamada DEM Partili belediye başkanlarını belediye gelirlerinin terör amaçları için kullanılmaması konusunda uyardı.

Bakan Tunç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu’nu ziyaret ettikten sonra Ulus Belediyesi’ne geçerek burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında belediyelerin demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu belirten Tunç, belediye başkanlarının milletin ve devletin kaynaklarını hizmet için kullanması gerektiğini vurguladı.

Terör örgütleriyle bağlantılı faaliyetlerde bulunan belediyelere yönelik kayyum uygulamasının devam edeceği sinyalini veren Bakan Tunç, kamu kaynaklarının vatandaşa hizmet için kullanılması gerektiğini ve terörün finansmanına yönelik herhangi bir kullanımın cezalandırılacağını belirtti. Tunç, geçmişte yaşanan olumsuz örneklerden ders çıkarılması gerektiğini ifade ederek, belediye başkanlarının halkın güvenini kötüye kullanmaması gerektiğini vurguladı.