Adalet Bakanı Tunç Giresun’da Adalet Sarayı temel atma törenine katıldı

AnasayfaGündem

Adalet Bakanı Tunç Giresun’da Adalet Sarayı temel atma törenine katıldı

Paylaş

Giresun’da, eski E Tipi Kapalı Cezaevi’nin yerine yapılacak adalet sarayı için düzenlenen temel atma törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Bakan Tunç, törende yaptığı konuşmada, “2002 yılında 9 bin civarında hakim-savcımız varken, bugün bu sayı 24 bine ulaştı” dedi.

Giresun ziyareti kapsamında Giresun Valiliği, Giresun Adliye Sarayı, Giresun Belediyesi ile AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, daha sonra Teyyaredüzü Mahallesi’nde eski E Tipi Cezaevi’nin bulunduğu alana yapılacak olan Giresun Adalet Sarayı’nın temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Tunç, Türkiye’nin son 22 yılda adalet alanında kaydettiği ilerlemelere dikkat çekti.

Yeni adalet sarayının detaylarına da değinen Tunç, “Bugün Giresun’da, içinde 34 hakim ve 39 savcının görev yapacağı, 33 adet duruşma salonu bulunan 35 bin metrekare kapalı alana sahip bir adalet sarayı temelini atıyoruz. Bu modern saray, teknolojinin tüm imkanlarını içerisinde barındıracak ve Giresun’a önemli bir hizmet sunacak” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Adalet saraylarının sayısındaki artışa da değinen Tunç, “AK Parti iktidarı öncesi Türkiye genelinde 78 olan müstakil adalet sarayı sayısını 366’ya çıkardık. Bu sayede adalet hizmetlerine erişimde önemli bir artış sağladık” dedi.

Hakim ve savcı sayısındaki artışı da vurgulayan Bakan Tunç, “2002 yılında 9 bin civarında hakim-savcımız varken, bugün bu sayı 24 bine ulaştı. Genç ve nitelikli bir yargı kadrosuna sahibiz. Bu kadroyu daha da güçlendirmek için çeşitli adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Giresun’a kazandırılan adalet sarayıyla birlikte, hakim ve savcılar için konut yapımı müjdesini de veren Tunç, Giresun’un adalet hizmetlerindeki gelişmeye önemli katkılar sağladığını belirtti.

Programın sonunda eski cezaevinin yıkımına başlanacağı sembolik balyoz vurma törenine katılan Bakan Tunç, karayoluyla Giresun’dan Rize’ye hareket etti.