A Milli Takım, Euro 2024’te Portekiz’e 3-0 Yenildi

AnasayfaSpor

A Milli Takım, Euro 2024’te Portekiz’e 3-0 Yenildi

Euro 2024 F Grubu 2. maçında A Milli Takım, Portekiz'e 3-0 yenildi. Fatih Terim maç sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş

Euro 2024 F Grubu 2. maçında A Milli Takımımız, güçlü rakibi Portekiz’e 3-0 yenildi. Maçın ardından tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, beIN SPORTS ekranlarında karşılaşmayı değerlendirdi.

Maçın İlk Yarısı

Portekiz, maçın açılış golünü 21. dakikada Bernardo Silva ile buldu ve 1-0 öne geçti. 28. dakikada ise Samet Akaydin’in kendi kalesine attığı golle skor 2-0 oldu. İlk yarıda başka gol olmayınca devre arasına Portekiz’in 2-0 üstünlüğü ile girildi.

İkinci Yarı ve Portekiz’in Üstünlüğü

İkinci yarıya da hızlı başlayan Portekiz, 55. dakikada Bruno Fernandes’in Ronaldo’nun asistinde attığı golle skoru 3-0 yaptı. Maçın kalan bölümünde başka gol olmayınca Portekiz sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Fatih Terim’in Maç Değerlendirmesi

Fatih Terim, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Taktik disiplinden uzak bir Türkiye seyrettik. Ne ofansı ne defansı iyi yapamayan, topa sahip olamayan bir takım vardı. Türkiye savunma yaparken ne bloklar arasını kapatabildi, ne 18 içerisinde adam ve top paylaşımını iyi yapabildi,” dedi.

Gürcistan Maçı ve Performans Analizi

Gürcistan maçındaki galibiyete rağmen verilen pozisyonların dikkat çekici olduğunu belirten Terim, “Orada verdiğimiz pozisyonlar bizi daha dikkatli olmaya davet etmeliydi. Ancak öyle bir dikkat, davet görmedim. 2-0’dan sonra oyun Portekiz adına çok rahat geçti. Türkiye, Kerem ile etkili ataklar geliştirdi ancak yenilen goller takımın moral ve motivasyonunu etkiledi,” ifadelerini kullandı.

Taktik ve Disiplin Eleştirisi

Terim, “İkinci yarıda top, Portekiz’in ayağından Portekiz istemediği anlar dışında çıkmadı. Defansif olarak hata yapabilirsiniz, hücumda iyisiniz ancak o da bugün yoktu. Üçüncü golde de taktik ve disiplinden uzaklaştığımızı gördük,” dedi.

Çekya Maçına Hazırlık

Üzülmeye gerek olmadığını belirten Terim, “Çekya maçına hemen efektif olarak hazırlanmak gerekir. Bekleyip üzülmeye gerek yok. Bu maçı gruptan çıkarsak çok çabuk telafi ederiz. Türk halkından bir ricam var, hocamıza ve tüm kadromuza moral ve destek verelim. Eleştiri turnuvadan sonra yapılır,” dedi.

Milli Takıma Güven ve Destek

Fatih Terim, “Hocamıza ve takımımıza güveniyoruz. Bu güvenimizi turnuva bitene kadar, kimseyi suçlamadan destek olmalıyız. İnsanlar kötü günde belli olur. Şimdi hocamıza, takımımıza yardım etmemiz lazım. Portekiz’e her takım yenilebilir,” ifadeleriyle milli takıma destek çağrısında bulundu.