Yusuf Beyazıt Sulusaray’da İncelemelerde Bulundu

AnasayfaGündem

Yusuf Beyazıt Sulusaray’da İncelemelerde Bulundu

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrası bölgeyi ziyaret eden TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, yapılan hasar tespit çalışmaları ve alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Beyazıt, ağır hasar gören binaların yıkılacağını ve tarihi yapılar için restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı.

Paylaş

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede incelemelerde bulundu. Depremler sonucu binalarda ve tarihi eserlerde meydana gelen tahribat üzerine açıklama yapan Beyazıt, can kaybının olmamasının bir rahatlama kaynağı olduğunu belirtti. Devletin deprem anından itibaren bölgede aktif olduğunu ve çadırların kurulduğunu, sıcak yemeklerin dağıtıldığını aktardı.

Beyazıt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile gece gerçekleştirdiği telefon görüşmesini de dile getirerek, bakanlık ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini ve hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi. Binalarda hafif, orta ve ağır hasarlar tespit edileceğini, ağır hasarlı binaların derhal yıkılacağını ifade etti. Ayrıca, Sulusaray’da iki caminin minarelerinde problemler olduğunu ve güvenlik önlemleri alındığını belirtti.

Depremin ardından bölgedeki tarihi ve kültürel yapılar konusunda da bilgi veren Beyazıt, Sulusaray’ın sit alanı olması nedeniyle bazı kerpiç binalarda hasarlar olduğunu, bu binaların yenilenmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Malum Seyit Tekkesi ve Camisi gibi tarihi yapıların da incelendiğini ve buradaki hasarlar için restorasyon planları yapılacağını aktardı.

Yusuf Beyazıt, Tokat genelinde kamu binalarının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini, okulların güçlendirildiğini veya yıkılarak yeniden inşa edildiğini, hiçbir okulda zayiatın olmadığını vurguladı. Bu çalışmaların bölgedeki yapısal güvenliği artırmak ve olası depremlere karşı daha dirençli bir altyapı oluşturmak amacıyla yapıldığını belirtti.