Hatay’da Depremde Yıkılan Rönesans Rezidans İçin İlk Duruşma Gerçekleştirildi

AnasayfaGündem

Hatay’da Depremde Yıkılan Rönesans Rezidans İçin İlk Duruşma Gerçekleştirildi

Hatay'da, 6 Şubat depremlerinde yüzlerce kişinin ölümüne neden olan Rönesans Rezidans'ın yıkımından sorumlu tutulan kişilerin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların durumları belirlenirken, firari sanıklar için yakalama kararları devam ediyor. Duruşma 17 Temmuz'a ertelendi.

Paylaş

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans ile ilgili davanın ilk duruşması Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Depremde büyük hasar gören ve çok sayıda kişiye mezar olan rezidansın yıkılmasından sorumlu tutulan kişiler arasında yapı müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketi yetkilileri Mehmet Haşim Eraslan ve Bülent Sekiçoğlu’nun tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, projede görevli İ. D. ve yapı denetim şirketi yetkilisi A.K. tutuksuz olarak yargılanmaya devam edecekler.

Davanın diğer bir sanığı Bayram Mansuroğlu hakkında ise yakalama emri çıkarıldı. Firari durumda olan Mehmet Yaşar Coşkun’un kardeşi Hüseyin Yalçın Coşkun için de yakalama emrinin devamına hükmedildi. Duruşma, yoğun gündem ve delil değerlendirmeleri sonucunda 17 Temmuz’a ertelendi.