Samsun’da Şiddetli Fırtına Hayatı Felç Etti

AnasayfaGündem

Samsun’da Şiddetli Fırtına Hayatı Felç Etti

Samsun'da beklenen fırtına, kuvvetli rüzgarlar ve ani sıcaklık düşüşleriyle hayatı olumsuz etkiledi. Güneyden esen rüzgarlar, öğleden sonra kuzey batıdan saatte 80 km hıza ulaşarak kentte zor anlar yaşattı. Evlerin balkonlarından düşen cisimler ve devrilen ağaçlar maddi hasara yol açtı.

Paylaş

Samsun’da öğleden sonra beklenmedik bir şekilde etkili olan şiddetli fırtına, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Sabah saatlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre öğlen saatlerinde 33 dereceye kadar yükseldi. Ancak gün içinde beklenen bir değişiklikle birlikte, güney yönünden esen rüzgarlar saat 16.00 sıralarında aniden kuzey batı yönüne dönerek saatte yaklaşık 70 kilometre hızla esmeye başladı. Bu hız, yer yer 80 kilometreye kadar ulaştı.

Samsun'da Şiddetli Fırtına Hayatı Felç Etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Samsun Valiliği’nin yapmış olduğu fırtına uyarılarına rağmen, birçok vatandaş hazırlıksız yakalandı. Fırtınanın etkisiyle rüzgarın şiddeti arttıkça, hava sıcaklığı da 10 derece birden düşerek vatandaşlar için daha da zorlayıcı bir hale geldi. Kuvvetli rüzgarlar, özellikle yüksek binaların balkonlarında bulunan eşyaları cadde ve sokaklara savurdu. Bu durum, yaralanma tehlikelerine neden olurken, bazı vatandaşlar yolda yürümekte ve ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehrin çeşitli bölgelerinde ağaçların devrilmesi ve çatıların uçması gibi olaylar yaşandı. Bu da hem trafikte aksamalara hem de bazı ev ve iş yerlerinde maddi hasarlara yol açtı. Fırtına, yaklaşık yarım saat süren şiddetli etkisini gösterdikten sonra yerini sakin bir havaya bıraktı ve Samsun’da gündelik hayat normale döndü.