Denizlerde Av Yasağı Dönemi Başladı

AnasayfaGündem

Denizlerde Av Yasağı Dönemi Başladı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 15 Nisan itibarıyla trol ve gırgır ağları ile yapılan avcılığa yasak getirdi. Karadeniz'de 15 Nisan'dan 31 Ağustos'a kadar sürecek olan bu yasak, su ürünleri stoklarının korunması ve sürdürülebilir avcılık sağlanması amacıyla uygulanacak. Yasağın denetimi ve yasak süresince alınacak tedbirler, bölgedeki balıkçılık faaliyetlerini şekillendirecek.

Paylaş

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun sona erdiğini ve 15 Nisan itibarıyla denizlerde trol ve gırgır ağları kullanılarak yapılan avcılık için genel bir yasağın başladığını duyurdu. İl Müdürü İbrahim Sağlam tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz’de 15 Nisan’dan 31 Ağustos’a kadar sürecek olan yasağın, su ürünleri stoklarının korunması ve sürdürülebilir bir avcılık sağlanması amacıyla uygulandığı belirtildi. Ancak, belirli alanlarda ve belirli türler için belirlenen tarihler arasında avcılığa izin verilecek.

Bu dönemde, uluslararası sularda ve belirli koşullar altında avcılık yapılmasına olanak tanınacak, ancak yerel sularımızda ve iç sularda geniş çaplı denetimler yapılacak. Ayrıca, av yasağı süresince yasaklanan ürünlerin satışı, taşınması ve kullanılması yasaktır. İhlal edenler hakkında ciddi yaptırımlar uygulanacak.

İl Müdürlüğü, bu yasakların gelecekteki nesillere sağlıklı deniz ekosistemleri bırakmak amacıyla hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, tüm balıkçıları ve ilgili tarafları kurallara uymaya çağırdı.