Samsun’da 20 Araç İçin 28 Sahte Plaka Ele Geçirildi

AnasayfaGündem

Samsun’da 20 Araç İçin 28 Sahte Plaka Ele Geçirildi

Samsun'da düzenlenen operasyonda, 20 araca ait 28 sahte plaka ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Emniyet güçleri, sosyal medya üzerinden yapılan satışları takibe alarak, sahte plaka üreten ve satan bir kişiyi yakaladı.

Paylaş

Samsun, sahte plaka üretimi ve satışına yönelik düzenlenen bir operasyonla gündeme geldi. Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri, sosyal medya üzerinden yürütülen titiz bir soruşturma neticesinde 20 farklı araca ait toplam 28 sahte plaka ele geçirdi.

Operasyon, sahte plakaların internet üzerinden satışa sunulduğu bilgisinin alınması üzerine başlatıldı. Emniyet güçleri, sahte plakaları APP plaka olarak adlandırılan, standart dışı, farklı karakterlerle ve dikkat çekici şekillerle yazılmış plakaları üretip satan Y.A.A. isimli şahsı takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, şüphelinin işyeri ve aracında aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda, 20 araca ait 28 adet sahte plaka ve bir adet ruhsatsız tabanca bulundu.

Şüpheli Y.A.A. hakkında hem “resmi belgede sahtecilik” suçundan adli işlemler hem de Karayolları Trafik Kanunu kapsamında idari işlemler başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü, sahte plakaların araçlarda kullanılmasının önlenmesi amacıyla sosyal medya ve internet üzerinden satışların yakından izlenmeye devam edeceğini bildirdi.