Giresun’da Yaylada Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı!

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da Yaylada Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı!

Paylaş

Şebinkarahisar’da dün gece haber alınamayan 1’i çocuk 4 kişi, Jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından 3 saatlik arama çalışmasının ardından kurtarıldı. Araçları kara saplanan 4 kişi, Başyayla Yaylası’nda bir eve sığınmıştı.

Şebinkarahisar’ın Çamlıbel mevkiinde 1’i çocuk 3 kişiden haber alınamaması üzerine Jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri alarma geçirildi. Giresun UMKE Güney Bölge ekibi de bölgeye hızlı ulaşım için görevlendirildi.

UMKE ve Jandarma harekete geçti

Şebinkarahisar ve Alucra’dan 4×4 arazili pajero ambulansla olay yerine intikal eden UMKE ekipleri ve jandarma, kayıp kişilerin aracını kara saplanmış ve boş halde buldu. Kişilerin bölgedeki yaylalara sığınmak için araçtan ayrılmış olabileceği düşünülerek ve ayak izleri takip edilerek Başyayla Yaylası güzergahında yürüyerek arama çalışmaları başlatıldı.

Yaklaşık 3 saat süren arama sonucunda saat 02.45 civarında Başyayla Yaylası’nda bir eve sığınan 4 kişiye ulaşıldı. UMKE ekibi tarafından yapılan sağlık kontrollerinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişiler güvenli bir şekilde Şebinkarahisar ilçe merkezine nakledildi.

Soğuktan üşüyen çocuğa yardım

Soğuktan üşüyen çocuğa UMKE ekipleri tarafından 112 montu giydirilmesi içleri ısıttı. Yaylada mahsur kalan vatandaşlar UMKE, AFAD ve jandarma ekiplerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.